Current track

Title

Artist

Wspólne zdrowie ludzi i zwierząt – prof. Katarzyna Tkacz

2025-11-19

Prof. Katarzyna Tkacz z Wydziału Nauki o Żywności w ramach trwającej edycji programu RID brała udział w Międzynarodowym Kongresie Nauki o Mięsie i Technologii w Brazylii. Ponadto odbyła staże naukowe w Leon, Walencji i Lizbonie. Badania, które kontynuuje, dotyczą tłuszczów zwierzęcych i roślinnych. W rozmowie z Pawłem Obryckim opowiedziała o swoim udziale w projekcie „Wspólne zdrowie ludzi i zwierząt: od zrównoważonej produkcji żywności po nowatorskie terapie”. Szczególnie studentom poleca zdobywanie wiedzy, doświadczenia i korzystanie z takiego finansowego wsparcia. Posłuchajcie!

 

Chciałabym zachęcić wszystkich pracowników naukowych i studentów do tego, żeby aplikowali o środki, które znajdują się w zasobach projektu Regionalnej Inicjatywy Doskonałości. Każdy z nas ma przed sobą przyszłość. Możemy się rozwijać, zdobywać stopnie naukowe i to jest świetna droga!

– podkreśla prof. Katarzyna Tkacz z Wydziału Nauki o Żywności. W rozmowie z Pawłem Obryckim zauważa również m.in. zalety uczestnictwa w zagranicznych stażach, konferencjach i praktykach oraz możliwości nawiązywania przy tym współprac. Posłuchajcie całej rozmowy!

 

 

Projekt „Wspólne zdrowie ludzi i zwierząt: od zrównoważonej produkcji żywności po nowatorskie terapie” finansowany jest w ramach Programu Regionalna Inicjatywa Doskonałości przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.


Current track

Title

Artist