MAX Premium Burgers otworzył swoją pierwszą restaurację w stolicy Warmii i Mazur. 12 kwietnia o godzinie 10 przy al. Sikorskiego 2G drzwi MAXa w Olsztynie zostały otwarte, a wnętrze wypełniło się gośćmi głodnymi najlepszych specjałów sieci.
Foto: materiał partnera
Szwedzka sieć restauracji nieprzerwanie od 1968 roku prowadzona jest przez rodzinę Bergfors. Bracia Richard i Christoffer Bergfors, synowie założyciela, kontynuują prowadzenie jego, założonego na północy Szwecji biznesu. Najlepszy smak burgerów, MAX zawdzięcza szefowi kuchni Jonasowi Mårtenssonowi, który osobiście pracuje nad recepturami i odpowiada za menu w restauracjach MAX, stawiając na smak i najwyższą jakość produktów.
- Burgery to nieograniczone możliwości komponowania ze sobą składników - warzyw, sosów, sera i dodatków - czego tylko chcemy. Uwielbiam to, że w MAX zaskakujemy naszych gości smakiem i najlepszej jakości składnikami – mówi Jonas Mårtensson.
Wiosenne otwarcie
MAX to przede wszystkim pyszne burgery, które można personalizować według własnych potrzeb i upodobań. Restauracje oferują szeroki wybór zarówno burgerów z mięsem wołowym, kurczakiem (który zaskakuje niesamowicie chrupiącą panierką) i opcji wegetariańskiej z roślinnym Plant Beef, czy też serem Halloumi. Sieć stale poszerza swoje menu, dlatego warto regularnie śledzić nowości pojawiające się w ofercie jak np. niedawno wprowadzony Grand Chicken Parmesan – burger z włoskim parmezanem, czy Korean BBQ ze świeżą kolendrą i koreańskim sosem.
- Właśnie świętujemy otwarcie pierwszej restauracji w województwie warmińsko-mazurskim! Niezwykle cieszymy się z tego, że w nasze burgery dotarły aż tutaj. Mamy nadzieję, że nowa restauracja będzie każdego dnia wypełniała się gośćmi tak jak miało to miejsce dzisiaj. Dziękujemy za obecność i za to, że usłyszeliśmy tak wiele pozytywnych opinii o naszym menu – mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX w Polsce.
Foto: materiał partnera
Dla gości i dla planety
MAX Premium Burgers tworząc swoje menu dba nie tylko o najlepsze składniki i smak burgerów, ale także o naszą planetę. Sieć jako pierwsza wprowadziła do swojego menu oznaczenia emisyjności, dzięki czemu wiemy jaki wpływ na środowisko ma zjedzony przez nas posiłek.
- Chcemy, aby nasi goście byli świadomi tego jak to co jemy wpływa na nasz klimat. Od początku działalności MAX stawiamy na zrównoważony rozwój, dlatego na każde wyprodukowanie 100% dwutlenku węgla, absorbujemy go 110%! Dzięki temu jesteśmy pozytywni dla klimatu, a to dla nas kluczowy aspekt - mówi Jerzy Jakubiak, Head of Development MAX Premium Burgers.
Restauracja przy al. Sikorskiego 2G to 1. lokal w województwie warmińsko-mazurskim i 23. w całej Polsce. Restauracja oferuje 69 miejsc siedzących wewnątrz lokalu, 57 miejsc na patio i 17 miejsc parkingowych. MAX w Olsztynie jest otwarty codziennie od 6 do 24, a w godzinach porannych warto spróbować poszerzonego menu śniadaniowego, w którym znajdziemy szeroki wybór muffinów, wrapów, kanapek i burgerów. Kolejne otwarcie zaplanowane jest w Łodzi jeszcze w kwietniu.
Materiał powstał we współpracy z partnerem.